HTML

verzio

hogy mi hogy alakul a világban, arra több megoldás is van, ez itt a b-verzió... akár így is történhetne

Friss topikok

  • kakamátyás: kibaszott musk, bármit kitalálok, megcsinálja. (2020.08.29. 13:51) utolsó frissítés
  • kakamátyás: az a súlyos, hogy ez a poszt akkor, mikor írtam, túl nagy fasságnak tűnt, ezért nem raktam ki végü... (2010.11.29. 10:51) magyar hajnal
  • Bobacsek: jujj de izgi folytköv?? (2009.10.05. 13:10) a terminál
  • Bobacsek: Ide tartozik picit, mókás: index.hu/kultur/klassz/korvin1204/ (2008.12.06. 23:28) az utolsó muszlim halálraitélt vallomásai
  • Bobacsek: jeee, vicces (2008.10.12. 17:54) minden ugyanaz

2011.05.31. 18:23 kakamátyás

Szinapszis I.

Fantasztikus bejelentést tett Donald Bronson professzor a ma délelőtti sajtótájékoztatón a Columbia Egyetem dísztermében. A bejelentés váratlanul érte mind a szakma, mind a média képviselőit. Az orvosprofesszor ugyanis nem kevesebbet állított, mint hogy sikerült egy új eljárásssal nem csak feltárni az emberi elme és a test közti kommunikációt, de sikerült már kisebb módosításokat is létrehozni az átvitt üzenetekben is, így akár egy kisebb beavatkozással  akár lehet befolyásolni a testünk működését. A felfedezés forradalmasíthatja az orvostudományt, hiszen a hibásan működő, pl. rákos sejteket egyszerűen “kidobatjuk” a testtel, arról nem is beszélve, hogy akár megnövelt anyagcserével csökkenthetjük súlyunkat is, vagy akár megnövelt izommunkával tévézés közben sportolhatunk a fotelből. A kutatások még csak kisérleti fázisban vannak, de a tesztelések eredményeit látva mindenképp nyilvánosságra akarta hozni azokat.
A rengeteg lelkes nyilatkozat mellett a konzervatívok képviseletében Sarah Palin volt elnökjelölt viszont igen éles kritikát fogalmazott meg kísérletekkel szemben: az emberi test Isten ajándéka, és aki azt ilyen szörnyűségekre használja, az nem méltó az ember névre többé.
Bronson középtávú tervei közt szerepel a szükséges vizsgálatok után egy klinika megnyitása, amely az odalátogatokat a szükséges minimális beavatkozás egy szúrás a gerincvelőbe, és a fecskendőn keresztül egy speciális anyagot juttatnak be. Ez az anyag aztán továbbítja a szükséges ingereket az agy amiket a Szinapszistól kap. A Szinapszis névre hallgató eszköz segítségével lehet kívülről irányítani az agyat. Ez kívülről olyan, mintha csak egy iphone lenne, és hasonlóképpen is működik. Ha szeretnénk egy üzenetet eljuttatni a testnek, vagy pont, hogy fordítva, kíváncsiak vagyunk arra, hogy pl miért fáj éppen a fejünk, csak küldünk egy sms-t, és kész. Kíváncsian várjuk a fejleményeket ebben a nem mindennapi ügyben.

Kakamátyás, New York, 2012. március 21.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://verzio.blog.hu/api/trackback/id/tr892946683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása