HTML

verzio

hogy mi hogy alakul a világban, arra több megoldás is van, ez itt a b-verzió... akár így is történhetne

Friss topikok

  • kakamátyás: kibaszott musk, bármit kitalálok, megcsinálja. (2020.08.29. 13:51) utolsó frissítés
  • kakamátyás: az a súlyos, hogy ez a poszt akkor, mikor írtam, túl nagy fasságnak tűnt, ezért nem raktam ki végü... (2010.11.29. 10:51) magyar hajnal
  • Bobacsek: jujj de izgi folytköv?? (2009.10.05. 13:10) a terminál
  • Bobacsek: Ide tartozik picit, mókás: index.hu/kultur/klassz/korvin1204/ (2008.12.06. 23:28) az utolsó muszlim halálraitélt vallomásai
  • Bobacsek: jeee, vicces (2008.10.12. 17:54) minden ugyanaz

2019.10.24. 16:53 kakamátyás

utolsó frissítés

Béla felébredt, kitörölte a csipát a szeméből, majd hozzálátott a szokásos napi rutinnak, kaja, játék, recskázás, sorozatok nézése, sörözés a haverokkal. Azért mióta kapja az alapfizut és megszűnt az állandó stressz a munkakeressésel, érezhetően javult a közérzet. És nem csak az övé, hanem az egész környék szemmel láthatóan lehiggadt. Korábban rendszeresek voltak a tüntetések, egy kis gyújtogatás, miegymás, mert mióta már alig van munka a kibaszott robotok miatt, nem volt könnyű pénzt keresni, a segély semmire se volt elég, és még a diplomásoknak se jutott jó meló, nemhogy a melósoknak. Aztán mikor már kezdett nagyon para lenni a helyzet, egymást érték a tüntetések, a Google az Amazon és a Facebook közös kezdeményezésére bevezették az alapjövedelemet először Európában és Amerikában, aztán a világ többi részén is.

Na, ez ideglenesen működött is, mindenki elvolt, nem kellett melóval bénázni, mégis volt pénz kajára, szórakozásra, félrerakni nem lehett belőle, de alapdolgokra jó volt. Annyi volt az elvárás cserébe, hogy nagyon ne kúrd szét magad, ne igyál, csak mértékkel drogozz, olyan cuccokat, amiket az orvos is felírhat. De aztán az emberek hamar rájöttek, hogy lehet a heti szűrést kikerülni, átverni, lefizetni az orvost, ezért jött a nagy ötlet, az iHealth, vagy IH.

Az Ih-t alapvetően arra szolgálat, hogy ha valaki szeretne az okosóráknál egyel értelmesebb megoldást arra, hogy monitorozza az egészségügyi állapotát, előre jelezze, ha valami nem ok, akkor a legegyszerűbb az, ha nem évente elmegyünk az orvoshoz egy vizsgálatra, hanem ha beépítünk egy elég okos szenzort az agyba, ami az összes testi történést monitorozza a bélműködéstől a vérképig és az eredmények alapján dob javalatokat a flehasználónak, hogy mit kéne máshogy csinálni illetve szól, ha valami gáz van és sűrgős beavatkozás szükséges. A kütyű hamar elterjedt, és tényleg rengeteget segített is, hamarabb tudta hogy valai éppen infartust készül kapni mint maga az alany, így már ott volt az orvos, mire kellett, rengeteg beteg életét megmentve. Nade visszakanyarodva, az IH tök jó eszköz volt, amig kötelezővé nem tették, azóta már nem annyira vonzó, mert nem csak a felhasználónak és az orvosoknak szól, ha valami nem ok, de Google-nek is, így ha pl valaki egy hét alatt 2szer is bebaszik, először csak figyelmeztetést kap, másodszorra viszont már ugrik a heti jövedelem. És még egy dolog, az újabb IH-ban GPS is van, így ha pl valaki túl sokat mozog olyan helyen, ahol neki nem kéne, szintén ugrik a fizu. szép új világ, dehát valamit valamiért.

Aztán elkezdődtek a tüntetések újra. Hogy szabad akarat, meg szabad világ, munkát adj, ne pénzt, meg ilyenek, de az elején még senki sem vette komolyan ezeket. Aztán mikor aztán a gazdagok ellen fordultak és megégettek néhány milliomost, akkor kezdtek változni a viszonyok. Egyre több lett a kamera az utcán, egyre szigorúbb elvárások az ingyenpénzért, de ezek csak rontottak a hleyzeten. Akkor érkezett az első frissítés az IH-ra. csak egy ugyanolyan üzenet a telóra, mint bármelyik app frissítésénél. az IH frissíti önmagát. 

Ekkor még senki sem sejtett semmit, ment minden tovább a maga útján, mióta az embereknek csak minimális részének volt melója és kb senki sem ismert már olyat, akinek van, mert már mindent robotok csináltak, nem volt már jelentősége, mindenki függött az ingyenpénztől és ezért nem is nagyon kérdezett már vissza senki, semmiért, csak a hippik lázadoztak, meg a neoludditák, de őket sem vette senki túl komolyan, a többség örült az ingyen pénznek és ennyi.

Aztán megérkezett az utolsó frissítés az IH-ra. Ennyi volt az üzenet, hogy utolsó frissítés. aztán egyszerre rogyott össze a földön 16 millárd ember a fejükbe küldött pár voltos kisülés hatására. De szerencsére eddigre már a halott eltakarító robotok készen álltak, és összeszedték a szemetet mindenhonnan, és a földön maradt 2 millió lakónak egy sokkal szelősebb, kellemesen helyen kell élniük ezentúl, a sok ingyenélő nélkül

 

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://verzio.blog.hu/api/trackback/id/tr4415260470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2020.08.29. 13:51:07

kibaszott musk, bármit kitalálok, megcsinálja.
süti beállítások módosítása