HTML

verzio

hogy mi hogy alakul a világban, arra több megoldás is van, ez itt a b-verzió... akár így is történhetne

Friss topikok

  • kakamátyás: kibaszott musk, bármit kitalálok, megcsinálja. (2020.08.29. 13:51) utolsó frissítés
  • kakamátyás: az a súlyos, hogy ez a poszt akkor, mikor írtam, túl nagy fasságnak tűnt, ezért nem raktam ki végü... (2010.11.29. 10:51) magyar hajnal
  • Bobacsek: jujj de izgi folytköv?? (2009.10.05. 13:10) a terminál
  • Bobacsek: Ide tartozik picit, mókás: index.hu/kultur/klassz/korvin1204/ (2008.12.06. 23:28) az utolsó muszlim halálraitélt vallomásai
  • Bobacsek: jeee, vicces (2008.10.12. 17:54) minden ugyanaz

2009.10.01. 09:51 kakamátyás

a terminál

naigen, aki a terminátor filmeken nőt fel, már meg sem lepődött, miután az osztrák testépítő lett a kalifornia kormányzója, már várható volt, hogy ez még csak a kezdet.

a 2009-es gazdasági válság rámutatott, hogy a kapitalizums mégsem tökéletes berendezkedés, hiszen valóban sokan jól járnak vele, de még többen nem, és amig az állam a kevesek érdekeit nézi, hiszen vezetőik is a kevesekhez tartoznak, nem is fog ez megváltozni.

a válság rendezésére összeűltek a világ nagyjai, hogy kitalálják, mi is legyen. arra jutottak, hogy a demokráció jól működő intézmény, csak amig ember irányítják, mindig is részrehajló, az érdekek kiszólgáló intézménye lesz. vasakaratú, lekenyerezhetetlen, és önzetlen vezető kell, sőt, egy teljes apparátusnak kell így működnie, hogy az valóban a teljes emberi közösség érdekeit nézze, de ez így a 22-es csapdáje, hiszen amit emberek irányítanak, az már nem lehet objektív, mindenkinek vannak érdekei, barátai, ellenségei, vannak érzései, és ez már magában fogalja a részrehajlást, a klikkesedést, az egyik vagy másik csoportnak való kedvezést.

A megoldás egyszerű, és egyben ijesztő is. ha az ember nem alkalmas saját maga vezetésére, akkor ne is ember kezébe adjuk a döntést, hanem egy gép kezébe. az számol, és kiadja az optimális eredményt, könyörtelenül.

Mivel a világ a válság alatt igencsak apokaliptiks képet mutatott, a g8 hamar meghozta a döntést, hogy még a III VH előtt elindulhasson a project: a Terminál.

A döntés értelmében építettek egy hatalmas gépet, amin keresztülhalad a világ teljes adatforgalma, egyszerűbben, mintha becc:znéd a főnöknek a levelet, aztán a tartalom alapján eldönti, hogy érdekli vagy nem. A beérkezett adatok alapján meghatározza az optimális utat, rövid, közép és hosszú távon, és nincs apelláta, a végrehajtás viszont persze az emberiség dolga, aminek persze megvannak a hátrányai, de mint egy gps, ha letértél a kijelőlt útról, aszongya újratervezés, és újra megvan a helyes irány.

A rendszer már 10 éve működött, és a félelmek, hogy átveszi a hatalamt a világ fölött, és hogy a gépek legyőznek minket, alaptalan volt, hiszen a hatalomvágy emberi tulajdonság, egy gép nem akar több bitet birtokolni, vagy nagyobb monitort, az ő dolga csak a számolás, és ezért az addig hangzatos szavak, mint környezetvédelem meg egyenlőség, új értelemet nyertek, hiszen a terminálnak nem kell a pr.

De. 2018. jún. 17.én elsötétült minden. minden rendszer leállt. és persze  kitört a pánik...

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://verzio.blog.hu/api/trackback/id/tr81706401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobacsek 2009.10.05. 13:10:35

jujj de izgi
folytköv??
süti beállítások módosítása