HTML

verzio

hogy mi hogy alakul a világban, arra több megoldás is van, ez itt a b-verzió... akár így is történhetne

Friss topikok

  • kakamátyás: kibaszott musk, bármit kitalálok, megcsinálja. (2020.08.29. 13:51) utolsó frissítés
  • kakamátyás: az a súlyos, hogy ez a poszt akkor, mikor írtam, túl nagy fasságnak tűnt, ezért nem raktam ki végü... (2010.11.29. 10:51) magyar hajnal
  • Bobacsek: jujj de izgi folytköv?? (2009.10.05. 13:10) a terminál
  • Bobacsek: Ide tartozik picit, mókás: index.hu/kultur/klassz/korvin1204/ (2008.12.06. 23:28) az utolsó muszlim halálraitélt vallomásai
  • Bobacsek: jeee, vicces (2008.10.12. 17:54) minden ugyanaz

2010.11.29. 11:47 kakamátyás

kikelet 2

A Magyarországon kialakult állapotok kezdenek átterjedni Európa nyugati felére is. Mióta az ország kizárásra került az Eu-ból, igen komoly átalakuláson ment át. A 2010-es választások után a kormány totális hatalom kialakítására törekedett, államosításokba, magáncégek és személyek vagyonának zárolásába kezdett, kommunikációjában pedig a nép hangjaként ostorozta a multikat, és vette ki rájuk az újabb és újabb adókat. azzal viszont, hogy az amúgy is üres kassza állapotát mértéktelen osztogatással tovább rontotta, nem tudta megakadályozni a teljes belső és külső eladósodottságot. A közmű- és telefonhálózatok államosítása után sem volt képes fedezni a kormány a hiányt, és a közvéleménykutatások szerint már korántsem volt olyan népszerű Viktor, mint pár évvel korábban.


Ekkor Orbán új oldaláról mutatkozott meg. Bejelentette, hogy a hiány a túl magas szociális támogatásoknak tudható be, és hogy az ország nem képes eltartani 1 millió beilleszkedni képtelen és munkára nehezen kapható embert, akikkel most együtt élnünk. Elkezdték megszüntetni a támogatásokat, önkormányzatokat, alapítványokat, a segélyeket visszatartották és munkához kötötték a kifizetést, de munkát nem kaptak. A cigányság egyre nagyobb szegregációba vonult, az addig vegyes városrészekből átköltöztek a romák a gettóba, hogy kevesebb atrocitás érje őket.


A 2013 márciusi eseményekről már korábbi posztunkban beszámoltunk, ezért nem is térnék ki rá bővebben, de az események után a romák tömegesen hagyták el az országot. A magyarországi események mellett egyértelműen kiállt a francia elnök, Nicolas Sarkozy is, szimpátiájáról biztosította Orbánt, és bejelentette, hogy hasonló intézkedésekről tervez törvényeket életbe léptetni hazájában, és arra kérte a magyar romákat, hogy ne Franciaországban képzeljék el a jövőjüket. Hasonló álláspontot fogalmazott meg a szlovák, a cseh, a román és az olasz államfő is, így a romák más lehetőség híján a német városokat célozták meg, ahol se török vendégmunkások, se a helyi lakosok nem fogadták őket túl melegen. Az EU viszont határozottan fellépett Orbán roma-politikája és az országban eluralkodott állapotok ellen, és kilátásba helyezte, hogy lezárja az ország határait, ha nem csökken az Európát elárasztó roma-diaszpóra.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://verzio.blog.hu/api/trackback/id/tr82480827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása