HTML

verzio

hogy mi hogy alakul a világban, arra több megoldás is van, ez itt a b-verzió... akár így is történhetne

Friss topikok

  • kakamátyás: kibaszott musk, bármit kitalálok, megcsinálja. (2020.08.29. 13:51) utolsó frissítés
  • kakamátyás: az a súlyos, hogy ez a poszt akkor, mikor írtam, túl nagy fasságnak tűnt, ezért nem raktam ki végü... (2010.11.29. 10:51) magyar hajnal
  • Bobacsek: jujj de izgi folytköv?? (2009.10.05. 13:10) a terminál
  • Bobacsek: Ide tartozik picit, mókás: index.hu/kultur/klassz/korvin1204/ (2008.12.06. 23:28) az utolsó muszlim halálraitélt vallomásai
  • Bobacsek: jeee, vicces (2008.10.12. 17:54) minden ugyanaz

2008.12.03. 15:14 kakamátyás

dél-közép ázsia forrong

A 2008-as mumbai merényletek rámutattak, arra, hogy pakisztánban nem lehet megbízni, bárhogy próbálták meggyőzni a közvéleményt arról, hogy a merénylők függetlenek voltak, a bizonyítékok mást mutattak, és bár valoszínűsíthető, hogy a Musaraf elnöksége alatt hatalmat gyűjtött tábornokok állnak a háttérben, és a kormányzat megdöntésére akarják felhasználni a merénylőket, a béke a tét a térségben.

A tábornokok szűklátókörűsége háborúhoz vezet, amiben a pakisztáni oldalon bőségesen megtalálhatóak szudáni, albán, afgán, csecsen, iraki harcosok is, akik a szent könyvért bárhol és bárki ellen szívesen harcolnak, és az elmúlt évek alatt bőséges tapaszalatot gyűjtöttek mind a gerillaharcban, mind a legmodernebb technikákban, és bár nyílt terepen nincs sok esélyük, a hegyek között mindenképp hatékonyabbak, mint az indiai-amerikai kooperáció. Az India és Pakisztán közti nyílt háború már váratott magára szinte Pakisztán megalakulása óta, amit az indiai muszlimok is igencsak szítottak, és Kashmir hovatartozása ürügyén már idáig is több ezerre tehető a halálos áldozatok száma.

Amerikai a stratégiai partnert humánerőforrással már kevésbé, technikával és felszereléssel viszont annál inkább el tudta látni a hindu harcosokat, akik először az indiai muszlim közösségen álltak bosszút, teljes falvakat gyújtva fel, ezzel mégjobban feltüzelve a már így is pattanásig feszült hangulatot.

A határterületeken már elindultak a megtorló és az azokat megtorló akciók, és csak idő kérdése, mikor eszkalálódik a helyzet olyan mértékűvé, hogy az egész dél-ázsiára kihasson.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://verzio.blog.hu/api/trackback/id/tr25801661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása