HTML

verzio

hogy mi hogy alakul a világban, arra több megoldás is van, ez itt a b-verzió... akár így is történhetne

Friss topikok

  • kakamátyás: kibaszott musk, bármit kitalálok, megcsinálja. (2020.08.29. 13:51) utolsó frissítés
  • kakamátyás: az a súlyos, hogy ez a poszt akkor, mikor írtam, túl nagy fasságnak tűnt, ezért nem raktam ki végü... (2010.11.29. 10:51) magyar hajnal
  • Bobacsek: jujj de izgi folytköv?? (2009.10.05. 13:10) a terminál
  • Bobacsek: Ide tartozik picit, mókás: index.hu/kultur/klassz/korvin1204/ (2008.12.06. 23:28) az utolsó muszlim halálraitélt vallomásai
  • Bobacsek: jeee, vicces (2008.10.12. 17:54) minden ugyanaz

2008.08.18. 13:23 kakamátyás

Észtországi tudósítónk jelenti

Helyszíni tudósitónk, weiss mátyás jelentése szerint Tallinban is utcai zavargások törtek ki az események után, és orosz anyannyelvű kisebbség az utcán ad hangot elégedéttlenségének és függetlenségi törekvéseinek.

A keleti régiók, főleg Ida-Viru megye oroszajku lakossága támogatja a függetlenségi törekvéseket, melyeket a nem hivatalos hírek szerint orosz forrásokból támogatnak is, egyes felröppent pletykák szerint egy kisebb orosz gyártmányú fegyverekből álló arzenált is talált az észt nyomozóhatóság, ugyanitt jelentős mennyiségű röplapot és orosz zászlót is találtak.

A nemzetközi megfigyelők fokozodó közhangulataról és jelentős rendőri jelenlétről számoltak be a környéken.

Az orosz kormány részéről nem erősítették meg, hogy nyomást szeretnének gyakorolni az észt kormányra, de jelezték, hogy nem fogják hagyni, hogy állampolgáraikat bármilyen támadás is érje.

Lettország és Litvánia kormányfői a napokban Tallinba utaznak egy balti államközi megbeszélésre, hogy kiértékeljék a kialakult helyzetet.

 

update: néha kicsit megijedek magamtól: http://index.hu/politika/bulvar/stn6127/

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://verzio.blog.hu/api/trackback/id/tr60621202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása