HTML

verzio

hogy mi hogy alakul a világban, arra több megoldás is van, ez itt a b-verzió... akár így is történhetne

Friss topikok

  • kakamátyás: az a súlyos, hogy ez a poszt akkor, mikor írtam, túl nagy fasságnak tűnt, ezért nem raktam ki végü... (2010.11.29. 10:51) magyar hajnal
  • Bobacsek: jujj de izgi folytköv?? (2009.10.05. 13:10) a terminál
  • Bobacsek: Ide tartozik picit, mókás: index.hu/kultur/klassz/korvin1204/ (2008.12.06. 23:28) az utolsó muszlim halálraitélt vallomásai
  • Bobacsek: jeee, vicces (2008.10.12. 17:54) minden ugyanaz

2012.10.22. 12:12 kakamátyás

a második háború észak és dél között

Hogy hogy is jutottunk idáig? Észak-Amerikában a latin népesség arány a század közepére elérte az ötven százalékot, a spanyol hivatalos nyelv lett, Gomez elnök beiktatásával az első hispán származású vezetőt választották meg Amerika elnökévé. Eközben Közép és Dél-Amerikában már mindenhol indián vezetők ülnek az elnöki székekben, az európai származás már inkább hátrány, mint előny arrafelé. Az Egységes Amerikai Néppárt jelöltjei sorra győznek a latin-amerikai választásokon, és a Dél-Amerikai Unió sikerén felbuzdulva már északon is egyre több hívük van. A 2054-es amerikai elnökválasztás már nem a szokásos republikánus-demokrata vonalon dőlt el, hanem, hogy melyik oldal tudja megnyerni szövetségesének a Amerikai Néppártot, mivel a 30 %-os támogatottságú párt már megkerülhetetlen tényezővé vált észak-Amerikában is.
A latin népesség aránya a déli államokban jóval meghaladta az 50 %-ot, Texas és Új-Mexikóban például már 80 % fölötti, néhány megyében már az állami hivatalokban sem beszélik az angolt, így nem meglepő, hogy itt a legmagasabb az Amerikai Néppárt támogatottsága, délen elvesztette értelmét a republikánus vagy demokrata kérdés. Kialakult egy fajta törésvonal a déli és északi államok között, nemzeti alapon, délen már kevés fehér élt, azok sem szívesen, maximum Floridában, északon sem látták szívesen a latinokat, és a feszültség egyre csak nőtt.
Amerika gazdasága már régen túl volt a virágzásán, a kínai után az indai gazdaság is megelőzte GDP tekintetében, és a belső széthúzás sem segített a talpra-állásban. Ekkor lépett színre Franklin Haughton vermonti kormányzó, volt tábornok és háborús hős, aki célként tűzte ki amerikai régi fényének visszaállítást, és fő ellenségének a latinokat tartotta. Beszédei hatására hamar kisebb pogromok indultak el az északi államokban, amikre válaszul délen is összevertek néhány fehért. Pár hónap alatt pattanásig feszült a helyzet, és az ország kettészakadt. Menekültek indultak északról délre, és délről északra, a törésvonal mentén már egyre nehezebb volt átjutni a túloldalra, az ország kettészakadt.
A háborút kiváltó ok a Haughton elnök ellen merényletkísérlet volt 55-ben, és az arra válaszul adott bombatámadás Denver ellen. Ekkor indult el a támadás észak ellen, a cél Washington volt. A déli csapatok számbeli fölénye jelentős volt, nem volt kérdés a háború kimenetele, a kérdés csak az áldozatok száma volt.

Amerika 2057-re nyerte vissza az igazi függetlenségét és lett egységes. Nem Dél és Észak-Amerika, hanem csak Amerika, ezer népcsoporttal és törzzsel, ahogy az európaiak előtt volt, de immár egységesen és erőssen.

Szólj hozzá!


2011.05.31. 18:23 kakamátyás

Szinapszis I.

Fantasztikus bejelentést tett Donald Bronson professzor a ma délelőtti sajtótájékoztatón a Columbia Egyetem dísztermében. A bejelentés váratlanul érte mind a szakma, mind a média képviselőit. Az orvosprofesszor ugyanis nem kevesebbet állított, mint hogy sikerült egy új eljárásssal nem csak feltárni az emberi elme és a test közti kommunikációt, de sikerült már kisebb módosításokat is létrehozni az átvitt üzenetekben is, így akár egy kisebb beavatkozással  akár lehet befolyásolni a testünk működését. A felfedezés forradalmasíthatja az orvostudományt, hiszen a hibásan működő, pl. rákos sejteket egyszerűen “kidobatjuk” a testtel, arról nem is beszélve, hogy akár megnövelt anyagcserével csökkenthetjük súlyunkat is, vagy akár megnövelt izommunkával tévézés közben sportolhatunk a fotelből. A kutatások még csak kisérleti fázisban vannak, de a tesztelések eredményeit látva mindenképp nyilvánosságra akarta hozni azokat.
A rengeteg lelkes nyilatkozat mellett a konzervatívok képviseletében Sarah Palin volt elnökjelölt viszont igen éles kritikát fogalmazott meg kísérletekkel szemben: az emberi test Isten ajándéka, és aki azt ilyen szörnyűségekre használja, az nem méltó az ember névre többé.
Bronson középtávú tervei közt szerepel a szükséges vizsgálatok után egy klinika megnyitása, amely az odalátogatokat a szükséges minimális beavatkozás egy szúrás a gerincvelőbe, és a fecskendőn keresztül egy speciális anyagot juttatnak be. Ez az anyag aztán továbbítja a szükséges ingereket az agy amiket a Szinapszistól kap. A Szinapszis névre hallgató eszköz segítségével lehet kívülről irányítani az agyat. Ez kívülről olyan, mintha csak egy iphone lenne, és hasonlóképpen is működik. Ha szeretnénk egy üzenetet eljuttatni a testnek, vagy pont, hogy fordítva, kíváncsiak vagyunk arra, hogy pl miért fáj éppen a fejünk, csak küldünk egy sms-t, és kész. Kíváncsian várjuk a fejleményeket ebben a nem mindennapi ügyben.

Kakamátyás, New York, 2012. március 21.

Szólj hozzá!


2010.11.29. 11:47 kakamátyás

kikelet 2

A Magyarországon kialakult állapotok kezdenek átterjedni Európa nyugati felére is. Mióta az ország kizárásra került az Eu-ból, igen komoly átalakuláson ment át. A 2010-es választások után a kormány totális hatalom kialakítására törekedett, államosításokba, magáncégek és személyek vagyonának zárolásába kezdett, kommunikációjában pedig a nép hangjaként ostorozta a multikat, és vette ki rájuk az újabb és újabb adókat. azzal viszont, hogy az amúgy is üres kassza állapotát mértéktelen osztogatással tovább rontotta, nem tudta megakadályozni a teljes belső és külső eladósodottságot. A közmű- és telefonhálózatok államosítása után sem volt képes fedezni a kormány a hiányt, és a közvéleménykutatások szerint már korántsem volt olyan népszerű Viktor, mint pár évvel korábban.


Ekkor Orbán új oldaláról mutatkozott meg. Bejelentette, hogy a hiány a túl magas szociális támogatásoknak tudható be, és hogy az ország nem képes eltartani 1 millió beilleszkedni képtelen és munkára nehezen kapható embert, akikkel most együtt élnünk. Elkezdték megszüntetni a támogatásokat, önkormányzatokat, alapítványokat, a segélyeket visszatartották és munkához kötötték a kifizetést, de munkát nem kaptak. A cigányság egyre nagyobb szegregációba vonult, az addig vegyes városrészekből átköltöztek a romák a gettóba, hogy kevesebb atrocitás érje őket.


A 2013 márciusi eseményekről már korábbi posztunkban beszámoltunk, ezért nem is térnék ki rá bővebben, de az események után a romák tömegesen hagyták el az országot. A magyarországi események mellett egyértelműen kiállt a francia elnök, Nicolas Sarkozy is, szimpátiájáról biztosította Orbánt, és bejelentette, hogy hasonló intézkedésekről tervez törvényeket életbe léptetni hazájában, és arra kérte a magyar romákat, hogy ne Franciaországban képzeljék el a jövőjüket. Hasonló álláspontot fogalmazott meg a szlovák, a cseh, a román és az olasz államfő is, így a romák más lehetőség híján a német városokat célozták meg, ahol se török vendégmunkások, se a helyi lakosok nem fogadták őket túl melegen. Az EU viszont határozottan fellépett Orbán roma-politikája és az országban eluralkodott állapotok ellen, és kilátásba helyezte, hogy lezárja az ország határait, ha nem csökken az Európát elárasztó roma-diaszpóra.

Szólj hozzá!


2010.03.13. 10:53 kakamátyás

kikelet

2013. március 12. kisváros az alföldön. délelött, csend és nyugalom. a kocsmában csak páran vannak, a megszokott arcok. szokás szerint politizálnak és isznak. a távolból egy hangosabb üvöltözés, jajveszékelés. valaki beront a kocsmába, és azt üvölti, megölték a cigók Hajdú Cilit! A kocsmában megáll a levegő, az arcok megkeményednek, a gépező Lali gyerek arcán kiül a rémület, keresi a kiutat a szemével, csak úgy cikázik. a magyarok lassan felállnak és a kép elsötétül.

A cigánysor nem a városon kívül van, ahogy az megszokott, itt az óvárosban alakult ki a gettó, szépen lassan felélve azt,  a régen patinás főutca helyén kosz és málló falak mindenütt,  és szokásos zsibongás helyett most tök üres az utca. a csönd vészjosló. a gettó szélén álló háznál viszont annál nagyobb a mozgólódás, egész tömeg verődött össze. teljesen körbeveszik a házat, senki se ki, se be. kicsit arrébb a cigók állnak csapatba verődve, kb fél órája érkeztek, akkor még nagyobb lelekesedéssel szídták a magyarokat, látszik rajtuk, hogy a kezdeti elszántság kezd elszállni.

A ház felől elkezdett füst szállni, és sikoltozás hallatszik ki a falak közül. a magyarok felöl hangos halál a gyilkosokra, halál a cigányokra! hallani. a csapatba verődött cigó csapat elindult a fehérek által körbevett ház irányába, mindenki kézbekapta, amire úgy gondolta, hasznos lehet, de nem merték megtámadni az addigra több száz fősre duzzadt tömeget.

A lángok egyre magasabbra csapnak, már a felső szint is lángol, az egyik ablakban sikoltozó gyerekek és öregek. A bejárató ajtó egyszercsak kinyílik, és a kiömlő füstből 8-10 figura bukkan elő, és esik össze fuldokolva köhögve a kertben. Megdöglötök mind! üvölti magából kikelve egy negyvenes, megtermett asszony, és vörös fejjel beront a kapun, utánna a felhergelt tömeg.

2013 március 13. A gyújtogatást követően a feldühödött tömeg a gettó többi lakóját sem kímélte. A másnapi hírek 9 halottról és 48 sérültről számolnak be, de a hírek szerint ez a szám még emelkedhet, ugyanis sok roma nem mer elmenni sem a korházba sem a rendőrségre, otthonaikba húzodva várják, hogy végetérjen. reggelre csend lett, de a rendőrség csak a háttérbe húzova nézte az eseményeket, nem avatkozott közbe, a polgármester a hiradóban azt mondta, hogy ez a város belügye, és bár elitéli az önbíráskodást, de a város türelme elfogyott, és sem ő sem más nem állhat az emberek útjába, több évtizede, évszázada tűrik el ezekek az embereknek az élősködését, és ahelyett hogy ezt meghálálnák, lopnak, csalnak és gyilkolnak. a meggyilkolt kislány volt az  utlosó csepp a pohárban. Ezek az emberek nem maradhatnak. A város jövője múlik azon, hogy ezt ne hagyják.

A politikusok beszédeket tartottak, elitélték a történteket, van aki nyugalomra intett, volt, aki támogatta. A polgármester és a kisváros mellett az egész országban szimpátiatüntetéseket tartottak, és sok helyütt újra felcsaptak a lángok. A rendőrség nem igazán volt a helyzet magaslatán, a tűntetések és az atrocitások száma pár nap alatt megsokszorozódott.

A lappangó gyűlölet elboritotta az országot, és rendesen felbolygatta. az egész vidék forrongott, és már pesten is megindultak az akciók, de itt a rendőrség megfékezte a tömeget. A nemzetközi figyelem felénk fordult, magyaroszág újra képernyőn. a képeken hosszú kocsisorok, a tetőre szíjazott óriási szatyrokkal, ahogy mennek bele a világba, síró gyerekek és jajveszékelő asszonyok, és kiégett házak.

A válságból kilábalni képtelen ország megtalálta a megoldást a feszülség levezetésére, és megkezdődött a 21. század első európai polgárháborúja.

Szólj hozzá!


2009.10.13. 14:56 kakamátyás

magyar hajnal

halkan pitymallik odakinn, a Hortobágy puha fuvallatai már hozzák felém szép hazám sűrű, busa illatait, kiállok a tornácra, és csak sütkérezem, élvezem az üde tavasz minden ízét, Sokat szenvedett Hazánk új fuvallatai megtöltik lelkem bizakodással, érzem, már nem telik meg orrom a mocsok bűzével, már nem hallatszanak a globalizálódó, örjöngő világ zajai. Végre egymást közt vagyunk. a Mieink között. Végre újra Miénk a Haza, és végre rendes Magyar emberek döntenek a sorsunkról, akik tudják, mi az a hazaszeretet, mi is az a Magyarság. Végre elkergettük a zsidókat, a cigányok elkülönített táborokban élnek, mert a Bölcs nem engedte, hogy elégessük a tolvaj fajtájuk maradékát, dehát neki aranyból van a lelke, ilyen ember Ő.

Megmondta, a magántulajdon csak bajjal jár, és lám, mióta újralakultak a termelő-szövetségek, államosították a bankokat, nagyvállalatokat, minden egyszerre letisztult, a karvajtőke már nem talál fogást domború mellkasunkon, hiába is próbálkozik. Lepereg szigorú vezetőnkről minden nemzetellenes törekvés, itt nincs helye külföldi nagytőkének, mondja mindig, talán kevesebb, talán rosszabb a Magyar mint bármi más nép? akkor minek nekünk az ő termékeik, gondolkodásuk, vallásuk? jól megvagyunk nélkülük.

A magyar dolgos nép, helyén van az eszünk, közismert, hogy mi vagyunk a világ legéletrevalóbb nemzete, hát hány nép maradt fenn ennyi ideig ennyi ellennel körülvéve?? és a belső ellenség is folyton furkálódik. De a hajnal már közeleg.

1 komment


2009.10.01. 09:51 kakamátyás

a terminál

naigen, aki a terminátor filmeken nőt fel, már meg sem lepődött, miután az osztrák testépítő lett a kalifornia kormányzója, már várható volt, hogy ez még csak a kezdet.

a 2009-es gazdasági válság rámutatott, hogy a kapitalizums mégsem tökéletes berendezkedés, hiszen valóban sokan jól járnak vele, de még többen nem, és amig az állam a kevesek érdekeit nézi, hiszen vezetőik is a kevesekhez tartoznak, nem is fog ez megváltozni.

a válság rendezésére összeűltek a világ nagyjai, hogy kitalálják, mi is legyen. arra jutottak, hogy a demokráció jól működő intézmény, csak amig ember irányítják, mindig is részrehajló, az érdekek kiszólgáló intézménye lesz. vasakaratú, lekenyerezhetetlen, és önzetlen vezető kell, sőt, egy teljes apparátusnak kell így működnie, hogy az valóban a teljes emberi közösség érdekeit nézze, de ez így a 22-es csapdáje, hiszen amit emberek irányítanak, az már nem lehet objektív, mindenkinek vannak érdekei, barátai, ellenségei, vannak érzései, és ez már magában fogalja a részrehajlást, a klikkesedést, az egyik vagy másik csoportnak való kedvezést.

A megoldás egyszerű, és egyben ijesztő is. ha az ember nem alkalmas saját maga vezetésére, akkor ne is ember kezébe adjuk a döntést, hanem egy gép kezébe. az számol, és kiadja az optimális eredményt, könyörtelenül.

Mivel a világ a válság alatt igencsak apokaliptiks képet mutatott, a g8 hamar meghozta a döntést, hogy még a III VH előtt elindulhasson a project: a Terminál.

A döntés értelmében építettek egy hatalmas gépet, amin keresztülhalad a világ teljes adatforgalma, egyszerűbben, mintha becc:znéd a főnöknek a levelet, aztán a tartalom alapján eldönti, hogy érdekli vagy nem. A beérkezett adatok alapján meghatározza az optimális utat, rövid, közép és hosszú távon, és nincs apelláta, a végrehajtás viszont persze az emberiség dolga, aminek persze megvannak a hátrányai, de mint egy gps, ha letértél a kijelőlt útról, aszongya újratervezés, és újra megvan a helyes irány.

A rendszer már 10 éve működött, és a félelmek, hogy átveszi a hatalamt a világ fölött, és hogy a gépek legyőznek minket, alaptalan volt, hiszen a hatalomvágy emberi tulajdonság, egy gép nem akar több bitet birtokolni, vagy nagyobb monitort, az ő dolga csak a számolás, és ezért az addig hangzatos szavak, mint környezetvédelem meg egyenlőség, új értelemet nyertek, hiszen a terminálnak nem kell a pr.

De. 2018. jún. 17.én elsötétült minden. minden rendszer leállt. és persze  kitört a pánik...

1 komment


2008.12.06. 10:26 kakamátyás

a szent háború I.

Szegény hülye amerikaiak olyan egyszerűek, nem látnak tovább a kampós orruknál. Annyira könnyű hülyét csinálni belőlük. Szegényeknek az a mániájuk, hogy mindenhol ott kell lenniük, mindenhez közük van. És ez lett a vesztük.

A mumbai-i akció csak a kezdet volt, és remekül bevált, az indiai-pakisztán viszony pattanásig feszült, csak egy kis olajat kellett a tűzre dobni, hogy fellobbanjon az egész világ, és ebben az amerikai törekvések remekül segítségünkre voltak.

Annyit kellett tenni csupán, hogy egy-két falvat beáldozunk, hogy az egész muszlim világ velünk tartson. Igen, azokat a falvakat mi gyujtottuk fel. És nem bánjuk. A mi véreink voltak, de Alah nevében cselekedtünk, amikor eltöröltük őket a föld színéről. Minnél kegyetlenebb módon kellett cselekednünk, hogy annál keményebb lehessen a válaszcsapás. Valószínűleg a hindu majmok megtették volna maguktól is, de így volt biztosítva a küldetés sikere.

És a muszlim világ egy emberként ugrott talpra a több száz halott hírére. A gyenge pakiszáni kormány sem tehetett mást, a határokat lezárta, és megerősítette a katonai jelenlétet, ennyire futotta, de Alah harcosait nem lehet megállítani.

Két nappal később lángok csaptak fel új delhiben és mumbaiban is, a vérengzés elindult, megállíthatatlanul. A hindu kutyák tehetetlenek voltak, és a néhány, még indiában maradt testvérünkön álltak bosszút, több ezerre volt tehető a felkoncolt áldozatok száma.

Kashmirban eddigre már teljes káosz alakult ki, különböző szabadcsapatok rótták az utcákat és akik vélhetően nem hozzájuk tartoztak, azt elpusztították.

Eközben felsorakozott az egész pakisztáni hadsereget a határ innenső oldalán, és csak a jelre vártak. a jel pedig egy furcsa gombaformájú füstfelhővel érkezett...

Szólj hozzá!


2008.12.03. 15:14 kakamátyás

dél-közép ázsia forrong

A 2008-as mumbai merényletek rámutattak, arra, hogy pakisztánban nem lehet megbízni, bárhogy próbálták meggyőzni a közvéleményt arról, hogy a merénylők függetlenek voltak, a bizonyítékok mást mutattak, és bár valoszínűsíthető, hogy a Musaraf elnöksége alatt hatalmat gyűjtött tábornokok állnak a háttérben, és a kormányzat megdöntésére akarják felhasználni a merénylőket, a béke a tét a térségben.

A tábornokok szűklátókörűsége háborúhoz vezet, amiben a pakisztáni oldalon bőségesen megtalálhatóak szudáni, albán, afgán, csecsen, iraki harcosok is, akik a szent könyvért bárhol és bárki ellen szívesen harcolnak, és az elmúlt évek alatt bőséges tapaszalatot gyűjtöttek mind a gerillaharcban, mind a legmodernebb technikákban, és bár nyílt terepen nincs sok esélyük, a hegyek között mindenképp hatékonyabbak, mint az indiai-amerikai kooperáció. Az India és Pakisztán közti nyílt háború már váratott magára szinte Pakisztán megalakulása óta, amit az indiai muszlimok is igencsak szítottak, és Kashmir hovatartozása ürügyén már idáig is több ezerre tehető a halálos áldozatok száma.

Amerikai a stratégiai partnert humánerőforrással már kevésbé, technikával és felszereléssel viszont annál inkább el tudta látni a hindu harcosokat, akik először az indiai muszlim közösségen álltak bosszút, teljes falvakat gyújtva fel, ezzel mégjobban feltüzelve a már így is pattanásig feszült hangulatot.

A határterületeken már elindultak a megtorló és az azokat megtorló akciók, és csak idő kérdése, mikor eszkalálódik a helyzet olyan mértékűvé, hogy az egész dél-ázsiára kihasson.

 

Szólj hozzá!


2008.09.29. 13:46 kakamátyás

az utolsó muszlim halálraitélt vallomásai

Ezeket a sorokat, én, Müller Ibrahim, (született 1978-ban, Imsalah városában) az immár felszabadult Buda-vári börtönben írom a keresztény naptár( hamár így alakult) szerinti  2008-ban. Bebörtönzésem oka hazaárulás, így holnap reggel kötél vár rám, nincs sok időm, ezért szeretném, ha megismernék a történetem.

Tehát 30 éve születtem Imsalahban, Kahhati vilajetben (dejó hogy már nem kell megtanulnom az új neveket, különben is olyan furák, miazhogy Kecskemét?? na, de elkanyarodtam) Apám Vahatabi defterdár mellett volt könyvelő, így gyermekkoromban nem sok okom volt panaszra, megvolt mindenünk. 8 évesen már kívülről fújtam a Korán minden szúráját, azt mondta mindenki, még mufti is lehet belőlem, főleg egy ilyen rendes családból, ahol az évszázadok során több mufti is kikerült, és többen végeztek a Jeruzsálemi Egyetemen is. Érthető talán, ha a család kötődése az Oszmán Birodalomhoz elég szoros volt mindig is, még a Birodalom 2003-es összeomlásakor is apám, Müller Ismail a gyaurok kiírtására buzdította az utca kedves lakóit az erkélyről, nem túl nagy sikerrel.

Én mindig is hithű muzulmán voltam, magyarul is csak a 10 éve tanultam meg, amikor elkezdődőtt a "magyarosodási" folyamat, és egyre-másra jelentek meg a magyar nyelvű újságok, magyar nyelvű iskolák nyíltak, sőt, 500 év után felépült az első keresztény templom is Budán, és egyre többwn kezdték el használni ősi nyelvünket. Más folyamatok is bendultak, az osztrák határon is megkönnyítették az átkelést, a magyar nemzeti-radikális csoportok kezdtek el terrorakciókat folytatni VII. Szulejmán magyar pasa ellen, amikre a válaszok már nem voltak olyan kegyetlenek, mint régen.

A 2004-es választásokon elsöprő többséggel nyert az Egyesült Magyar Párt, és elindult a tisztogatás. A volt muszlim hivatalnokokat, vezetőket, vallási megmondóembereket börtönöztek be nemzetietlenségért, hazaárulásért.

folyt köv.

3 komment


2008.09.12. 12:03 kakamátyás

oroszoroszág

tények:

- a gazprom 410-ről 500 dollárra emelte az 100 m3-kénti gázárat

- a grúziai hadművalat hatására minden érintett (türkmenisztán, azerbajdzsán, stb) ország elállt a Nabucco vezeték építésétől

- Oroszoroszág 40 milliárd dollárt áldoz hadi kiadásokra a következő pár évben

- oroszország úgy foglalt el egy szomszédos országot, hogy abba senki sem szólt bele

- amint elkezd épülni a lengyelországi és csehországi amerikai rakétavédelmi rendszer, oroszország rögtön megtámaja őket, mondta putyin ma.

- oroszország az eu-n kívüli szinte összes gázmezőt felvásárolta az egész világon az elmúlt pár évben.

feltételezések:

 - oroszország lassan bármeddig felviheti a gázárakat, nem lehet ellene tenni semmit, ezért fel is fogja vinni.

- az orosz nacionalizumos erősődni fog a nemzetközi diplomáciai és gazdasági sikerek hatására.

- a szovjetúnió volt tagországaival erősödni fog az orosz nyomás, a grúziaihoz hasonló események várhatóak moldáviában, lengyelországban, a baltikumban, kazahsztánban, belorusziában, ukrajnában.

- a nato nem fog beavatkozni

Szólj hozzá!


2008.09.12. 10:34 kakamátyás

pakisztán

Meglepő információval állt elő egy volt FBI-ügynök a múlt héten, miszerint Bin Laden a 2001-es támadás óta Pakisztánban tartózkodik, és erről a pakisztán hadsereg több magas rangú képviselője is nem csak hogy tudott, de részt is vettek az amerikai csapatok dezinformálásában, és menedéket nyújtottak a keresett terroristának.

Islamabadi kormányzati körök cáfolták az értesüléseket, de közben az amerikai csapatok egyre mélyebre hatolnak az pakisztáni térségben, és az összecsapásokban már nem csak pastu és talibán harcosok vesznek részt, de a pakisztáni hadsereg egyre nagyobb számú katonája is. Bush elnök kijelentette, hogy megfontolás tárgyát képezi, hogy a pakisztánt is felvegyék a terrorlistára, és nem javasolják amerikai turistáknak, hogy a térségbe látogassanak. Bhuttó elnök özvegye agressziónak minősítette az amerikai előrenyomulást, amit megtorlás fog követni, és közleményben kérte a muszlim világ vezetőinek segítségét a kialakult helyzetben.

Londonban a hír hatására megnövekedett a pakisztáni bevándorlók ellenei erőszakos cselekmények száma, bár az Angliában élő mintegy 4-5 milliós pakisztán közösség elhatárolódott a történtektől, a rendőrség nem válal felelősséget a közösség biztonságáért. Az észak-angliai Cornwall-ban ismeretlenek megtámadtak egy mecsetet és az öt, helyszínen tartozkodó pakisztáni bevándorlót súlyosan bántalmazták.

Szólj hozzá!


2008.09.09. 14:19 kakamátyás

minden ugyanaz

a szokásos meló utánni séta a buszmegállóig, aztán zötykölődés a buszon, aztán átszállás a május 17. téren, unott arcok bámulják az Új Ember emlékművet a szabadság téren, aztán gyorsan haza, elég ebből. Megszokásból benyomom a gépet, a szokásos délutáni sorozatok mennek mindenhol, a hírcsatornák a szokásos bulvársztorikat nyomják, dohányzót fogott a rendőrség, újabb nemzetellenes összeesküvés nyomait fedezte fel az Összevont Nyomozóhivatal, Kornyi Ismail nyilatkozott az új megszoritásokról, a keresztények tiltakoznak a templomok államositása és lerombolása ellen, minden nap ugyanaz a sztori. jó lenne már kilépni ebből. az ország jó irányba megy, persze, jót tett, hogy kiléptünk abból a szaros unióból és végre a saját lábunkra álltunk, de valahogy mégis fura. Mióta a Nagy Vezért megválasztottuk, nemzetünk virágzásnak indult, sokasodunk és gyarapodunk, a Vezér magyarság üde tavasza című könyvének megjelenése visszadta nemzeti önbecsülésünket, hitünk a jövőben, hogy észrevegyük a rosszat és felelősséget, hogy el is pusztítsuk azt, de valami mégis hiányzik, nem tudom mi. kicsit szégyellem is magam ezért, mert tényleg mindenem megvan, amiről álmodhatok. A szolgálati lakás a Vezér körút közelében van, hetente kétszer jön a szolgáltatónő, úgyhogy nőhiány sincs, a Nemzeti Ételkonszern termékei mindig időben jönnek és táplálóak, a szomszédok rendes magyar emberek, akik figyelnek egymásra, nálunk nincs randalírozás vagy fegyelmezetlenség, neagyisten nemzetietlenség. Ezek után tényleg érthetetlen ez az ürességérzet. Talán el kell mennem a gyógyászati központba, mentálanalízisre. Ott majd megmondják, hogy mi legyen.

3 komment


2008.08.18. 13:23 kakamátyás

Észtországi tudósítónk jelenti

Helyszíni tudósitónk, weiss mátyás jelentése szerint Tallinban is utcai zavargások törtek ki az események után, és orosz anyannyelvű kisebbség az utcán ad hangot elégedéttlenségének és függetlenségi törekvéseinek.

A keleti régiók, főleg Ida-Viru megye oroszajku lakossága támogatja a függetlenségi törekvéseket, melyeket a nem hivatalos hírek szerint orosz forrásokból támogatnak is, egyes felröppent pletykák szerint egy kisebb orosz gyártmányú fegyverekből álló arzenált is talált az észt nyomozóhatóság, ugyanitt jelentős mennyiségű röplapot és orosz zászlót is találtak.

A nemzetközi megfigyelők fokozodó közhangulataról és jelentős rendőri jelenlétről számoltak be a környéken.

Az orosz kormány részéről nem erősítették meg, hogy nyomást szeretnének gyakorolni az észt kormányra, de jelezték, hogy nem fogják hagyni, hogy állampolgáraikat bármilyen támadás is érje.

Lettország és Litvánia kormányfői a napokban Tallinba utaznak egy balti államközi megbeszélésre, hogy kiértékeljék a kialakult helyzetet.

 

update: néha kicsit megijedek magamtól: http://index.hu/politika/bulvar/stn6127/

Szólj hozzá!


2008.08.18. 10:57 kakamátyás

pánszláv egység?

A tavalyi, világháborús emlékmű kapcsán kirobbant viszály óta még mindig nem csillapodtak el a kedélyek Észtországban, az ország csaknem harmadát kitevő oroszajkú lakosság az események óta a lehetőséget keresi, hogy különváljanak a nyugatbarát politikát folytató balti államból. A grúziai események kapcsán felmerült az autónómia, de a kivállás, és az FÁK-hoz való csatlakozás éehetősége is. Putyin miniszterelnők a hírre így reagált: nem célunk feszültséget kellteni a térségben, de mindenáron megvédjük állampolgárainak az ország határain túl is. Az észt elnök, Toomas Hendrik Ilves nyilatkozatában élesen elitélte Putyint, és Észtország belügyének nevezte a kérdést, amibe Oroszországnak nem lehet beleszólása.

A nyilatkozat után az ország orosztöbbségű keleti régióiban zavargások törtek ki, melyben többen megsérültek. Helyi fiatalok ledöntöttek több észt emlékművet és szobrokat romboltak le. A rendőrség a helyszínen fenntartja a rendet, de a helyzet igen feszült.

Szólj hozzá!


2008.08.12. 10:31 kakamátyás

így kezdődött...

Minden úgy volt, ahogy annak lennie kellett. Az olimpia, a népek közti háborúskodás és vetélkedés legbékésebb módja új jelentőséget kapott, és valószínűleg sose lesz már olyan mint volt. A 2008-as olimpia úgy írta be magát a történelemkönyvekbe, mint a III. Világháború nyitórendezvényre, amin a nemzetek még békésen szurkoltak, majd pár nappal később már háborús felekként álltak egymással szemben.

A konkrét ok talán a Grúz-Orosz háború volt, talán valami más volt a háttérben, de már régóta fortyogó feszültségek robbantak ki mindenütt, és elszabadult a pokol.

Grúzia engedett a provokációnak, nem tehetett mást, a grúz öntudat nem engedte, hogy a régi nagy ellen rátegye a mancsát arra, ami az övék, és mikor az oroszok egyre nagyobb befolyást szereztek Dél-Oszétiában és Abháziában, Szaakasvili elnöknek lépnie kellett, a helyiek folyamatos támadásai már túllépték a határt. Elindultak a grúz erők a két autonóm terület rendbetételére, a terv az volt, hogy egy hét alatt kitakarítják a terrorista, grúzellenes erőket.

Az orosz-grúz határon felálló orosz békefentartók csak erre vártak, mikor a grúzok elkezdték bombázni Chinvalit, a dél-oszét fővárost -, mivel Putyin orosz elnök már korábban állampolgárságot adott a szakadár területek lakóinak -, a saját állampolgárai védelmében vetetté be az orosz erőket.

Grúziát pár nap alatt elfoglalták az orosz hadak, de az Irakban állomásozó grúz erők az ott látottakat igen jól kamatoztatták otthon is, és igazi terroristákká váltak saját hazájukban, néha itt, néha ott csapva le az orosz erőkre, kiegészülve amerikai zsoldosokkal, és az oroszok tervezte villámháború átalakult honvédő háborúvá. A világ vezetői egyre erősebben támadták Putyint és követelték a kivonulást, az oroszok meg egyre agresszívabban támadták a grúz városokat, falvakat, civilek ezreit mészárolták le a grúz erők után kutatva. Az amerikai és nemzetközi erők hajói nem avatkoztak be, csak a partokhoz egyre közelebb húzódtak, így gyakorolva nyomást az oroszokra, de a végső lökést egyértelműen a Putyin elleni moszkvai merénylet adta. Az orosz miniszterelnök autója darabokra hullott, és feleségével és testőreivel együtt vált a lángok martalékává, a percek alatt a helyszínre érkező mentők már semmit se tehettek. Medvegyev elnök az akcióért a grúzokat és Ameirikát ette felelőssé, állítása szerint a grúzok amerikai segítség nélkül nem tudtak volna egy ilyen akciót végrehajtani és ezért válllalniuk kell a felelősséget.

Pár órával később egész Grúzia lángokban állt, a CNN képein élve elégetett emberek képeit lehett láni, és hullák százak, egész Tbiliszi romokban hevert, miután napalmmal borította be az orosz légierő a várost. Az egész világ döbbenten állt az események előtt.

Amerika Irakból és Afganisztánból 50ezer katonát vezényelt át a térségbe, az európai haderők (Anglia, Németország, Olaszország, Lengyelország) egy 30 ezres kontingenst állítottak össze, akik elméletileg rendfenntartó erőkként lépnek fel a térségben, de a velük együtt érkező nehéztüzérségből már sejteni lehetett, hogy a békefenntartáson túl is lesz funkciójuk.

A nemzetközi piacokon az olaj ára pár nap alatt elérte a hordónként 500 dolláros árat, és követte minden nyersanyag, hamar áruhiány és pánik uralkodott el az egész világban, az afgán és iraki területeken az Al-Kaida megújúlt erőkkel fogott az amerikaiak kiűzéséhez, amelyhez orosz és pakisztáni erők is házzájárultak, amelyre válaszul egy amerikai hadihajó elsülyesztett egy orosz tengeralattjárót amelyik túl közel merészkedett az amerikai partokhoz. A válasz nem maradt el, Oroszország hadat üzent Amerikának és szövetségeseinek.

Ami nem történt meg a hatvanas, hetvenes években, az most következett be, a világ két részre szakadt. A felgyülemlett gyűlölet végre utat nyert, Észak-Korea lerohanta Dél-Koreát, Kína Japánt, Kashmir lángba borult, Izraelt Szíria és Irán bombázói tartották rettegésben, Dél-Amerikában Hugo Chavez vezetésével megalakul a Dél-Amerikai Kommunista Nemzetközösség, Kuba, Uruguay, Venezuela és Brazilia összefogásából, és első lépésként Chilét és Kolumbiát rohanták le, rátéve a kezüket a maradék olaj és ásványianyag lelőhelyekre, elvágva a Demokrata Szövetséget immár szinte minden olaj és nyersanyag utánpótlástól.

Távolkeleten Kína és a szövetséges Észak-Koreai erők Lerohanták Japánt és az Indokínai félszigetet, és véres harcok árán, de felül is kerekedtek.

Ukrajna és Magyarország az európai és orosz haderők harcaiban pusztult el, Kijev gyakorlatilag a földdel vált egyenlővé, egyik oldal sem kímélte.

A háború még csak 2 hónapja tart, de már 100 milliókra teszik a halottak számát, és a tél még csak most következik, a Demokrata Szövetség se gázzal, se olajjal nem rendelkezik kellő mennyiségben. Nehéz idők jönnek...

Szólj hozzá!